Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Vizita la Sankt-Peterburg

La 26-27 ianuarie curent, Ambasadorul Andrei Neguța s-a aflat în Sankt-Peterburg, unde la invitația Guvernatorului Alexandr Beglov, a participat la acțiunile consacrate aniversării a 75 de ani de la eliberarea deplină a orașului Leningrad de blocada fascistă în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Ambasadorul a rostit o alocuțiune în cadrul recepției de stat a Guvernului orașului oferită pentru participanții străini la solemnități, a asistat la parada militară a garnizoanei din Sankt-Peterburg și la concertul-spectacol de sărbătoare cu genericul ”Ascultă, țară, vorbește Leningradul”, consacrat jubileului.

În marja acțiunilor jubiliare Ambasadorul Neguța a avut o discuție cu Evghenii Grigoriev, președintele Comitetului pentru relații externe al Administrației orașului. În cadrul acesteia Ambasadorul a relatat despre activitățile multilaterale ale Organizației Veteranilor din Republica Moldova și a Asociației persoanelor ce au fost in blocadă, care este coordonată de către Nina Maxim și întrunește 25 de membri ce s-au aflat în blocadă în anii 1941-1944.

A.Neguța și E.Grigoriev de asemenea au discutat despre contactele economice și culturale dintre Republica Moldova și orașul Sankt-Peterburg, despre vizita în Moldova a delegației orașului, condusă de Guvernatorul Alexandr Beglov, la Forul regiunilor Federație Ruse care cooperează cu Republica Moldova.