Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Ambasadorul Republicii Moldova Andrei Neguța a efectuat o vizită de lucru în regiunea Kursk

La data de 17 ianuarie 2019, Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța a efectuat o vizită de lucru la Kursk. Agenda vizitei a inclus întrevederi cu Guvernatorul a.i. al regiunii Kursk, dl Roman Starovoit, membrii Federației organizațiilor sindicale din regiune şi conducătorii întreprinderilor din regiune, precum și reprezentanții comunității moldovenești din reg. Kursk.

În cadrul dialogului cu Guvernatorul a.i. al reg. Kursk, dl Roman Starovoit, au fost discutate eventualele posibilități de consolidare ale relațiilor bilaterale dintre RM și regiunea Kursk. Blocul comercial-economic și cultural-umanitar au constituit principalele subiecte ale discuțiilor.

Pe durata întrevederii cu membrii Federației organizațiilor sindicale din regiunea Kursk şi conducători întreprinderilor din regiunea respectivă, s-a discutat despre posibilitățile de consolidare a dialogului cu organizații similare din Republica Moldova, precum și a fost prezentat potențialul economic și turistic al Moldovei.

În cadrul întrevederii cu comunitatea moldovenească din reg. Kursk, Ambasadorul Andrei Neguța a răspuns la diverse întrebări legate de situația social-economică din Republica Moldova, relaţia comercială dintre Republica Moldova şi reg. Kursk, precum şi modul de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova din anul 2019.