Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Întâlnirea cu conducătorii diasporei moldave din Rusia

La 17 decembrie a.c. Comitetul Dumei de Stat al Adunării Federale a Rusiei pentru afacerile cu CSI, integrare eurasiatică și legăturile cu concetățenii a organizat la Moscova o întâlnire cu liderii diasporei moldovenești din subiectele Rusiei.

Decizia despre convocarea întâlnirii a fost luată de Președinții Republicii Moldova și Federației Ruse Igor Dodon și Vladimir Putin în cadrul întrevederii lor din 31 octombrie curent de la Moscova, iar detaliile ei au fost stabilite la întâlnirea șefului statului moldav cu Președintele Dumei de Stat Veaceslav Volodin din 21 noiembrie 2018.

Președintele Comitetului Dumei de Stat Leonid Kalașnikov a salutat participanții la întâlnire, iar Valentina Kazakova, Șef-interimar al Direcției principale pentru migrație a MAI al Federației Ruse a prezentat participanților o informație referitor la activitatea ministerului întru îndeplinirea însărcinării Președintelui Federației Ruse V.Putin de a elabora un mecanism de anulare a interdicțiilor de intrare pe teritoriul Rusiei pentru migranții moldoveni, care au încălcări la art. 26, punctul 4 și 8 și a art. 27, punctul 12,13 și 14 al Legii Federale nr.114-ФЗ, a răspuns la întrebările liderilor diasporelor din regiunile Rusiei. În continuare alocuțiuni au avut Zinaida Greceanîi, Președintele fracțiunii PSRM în Parlament și Maxim Lebedinski, Consilierul Președintelui Republicii Moldova iar Ambasadorul Neguța a mulțumit pentru atenția manifestată față de migranții moldoveni.

După întâlnirea de la Duma de Stat, la Ambasadei Moldovei a avut loc o întâlnire cu liderii diasporei moldovenești din subiectele Rusiei, la care au participat și diplomații Ambasadei. În cadrul ei, dl Maxim Lebendinski și dna Zinaida Greceanîi, au expus detaliat mecanismul de anulare a sancțiunilor impuse anterior cetățenilor moldoveni, contactele necesare ale migranților moldoveni cu Centrul de Apel special creat în orașul Moscova, au răspuns la numeroasele întrebări ale celor prezenți.

În continuare, Ambasadorul Neguța a trecut în revistă activitatea comună a Ambasadei și diasporei moldovenești, desfășurată pe parcursul anului 2018, a expus proiectul activității pentru anul viitor.

Consilierul Președintelui Republicii Moldova pentru activitatea cu diaspora Cristina Buga din numele șefului statului a înmânat Diplome de Onoare președinților diasporei din subiectele Rusiei în semn de apreciere a meritelor în promovarea valorilor naționale, pentru contribuție la dezvoltarea relațiilor interculturale și pentru susținerea acordată diasporei moldovenești.