Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Participarea la ședința Consiliului Economic al CSI

La 07 decembrie 2018, în or. Moscova, a avut loc cea de-a 80-a ședință a Consiliului Economic al Comunității Statelor Independente, la care au participat reprezentanţi ai 10 țări-membre ale CSI.

La şedinţă, conform Dispoziției Guvernului Moldovei, au participat Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, A.Neguța, Ministrul-consilier pe probleme economice, O.Greceanîi, Consilierul pe probleme economice, E.Chistol și Secretarul II pe probleme economice, D.Dumitraș.

Pe agenda reuniunii au figurat mai multe subiecte de interes economic comun, care presupun cooperarea în următoarele domenii: economia digitală, inovații, infrastructura drumurilor, politica tarifară în transport și altele.

Consiliul Economic al CSI este principalul organ executiv, care asigură punerea în aplicare a acordurilor adoptate în cadrul CSI, a deciziilor Consiliului șefilor de stat și ale șefilor de Guvern ai Comunităţii, constituirea și funcționarea zonei de liber schimb și alte aspecte ale cooperării socio-economice în spaţiul CSI.