Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Participarea la Tîrgul Caritabil de Crăciun “Winter Bazaar 2018” din Moscova

La 1 decembrie curent, în Moscova a avut loc la cea de-a 29-a ediție a Tîrgului Caritabil de Crăciun “Winter Bazar 2018” din Moscova.

Biroul Comercial-Economic al Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, în comun cu „Centrul pentru susţinerea şi consolidarea tinerilor moldoveni din Federaţia Rusă”, pricum și cu susținerea IP Oficiului Naţional al Viei şi Vinului și Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, au pus la dispoziția vizitatorilor Tîrgului un spectru larg de produse moldovenești, printre care s-au regăsit vinuri, divinuri, haine naționale, obiecte ale meşterilor populari din Moldova, precum și bucate tradiționale. Activitățile commune realizate în cadrul evenimentului au contrubuit la promovarea imaginii Republicii Moldova, brand-urilor autohtone și realizarea obiectivelor diplomației economice.

De remarcat este faptul că produsele autohtone comercializate în cadrul Tîrgului s-au bucurat de o popularitate înaltă din partea vizitatorilor, ceea ce poate fi confirmat prin suma donaţiei acumulate, în valoare de 56 000 ruble, care va fi transferată în scopuri caritabile. O parte din suma acumulată (26 000 ruble) totodată va fi îndreptată pentru procurarea căruciorului specializat pentru Adelina Diaur, fetiță de 12 ani din or.Soroca, Republica Moldova, cu grad sever de dizabilitate, care suferă de paralizie cerebrală infantile de formă gravă.

Ambasada aduce mulțuimiri cordiale pentru implicare și susținere activă, în cadrul evenimentului, Biroul Comercial-Economic, „Centrului pentru susţinerea şi consolidarea tinerilor moldoveni din Federaţia Rusă”, IP Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, precum și companiilor moldovenești producătoare.