Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Vizita Președintelui Republicii Moldova în Federația Rusă

În perioada 21-25 noiembrie curent, Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, însoțit de o delegație, a efectuat o vizită în Federația Rusă, pe durata căreia a avut întrevederi cu persoane oficiale ruse.

La 21 noiembrie Președintele Dodon a ținut un discurs în cadrul ședinței plenare a Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse. Tot aici, Șeful Statului a avut o întrevedere cu Veaceslav Volodin, Președintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, în cadrul căreia au fost discutate subiecte importante, ce țin de evoluția relațiilor actuale moldo-ruse.

La Moscova, dl Dodon, de asemenea, a avut o întâlnire cu Dmtirii Rogozin, șeful Agenției Federale Spațiale „Roscosmos”, a participat la ședința Consiliului Economic moldo-rus și a luat parte, împreună ex - Președintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi la prezentarea cărții acestuia.

La 24 noiembrie în or. Moscova și 25 noiembrie în or. Sankt-Peterburg, la întâlnirea cu reprezentanții diasporei moldovenești, Igor Dodon a discutat cu cetățenii despre rezultatele vizitei sale în Federația Rusă, situația actuală din Moldova și a răspuns la multiple întrebări ale asistenței.

Din componența delegației a făcut parte și Ambasadorul Andrei Neguța. Diplomații Ambasadei au oferit asistență protocolară delegației condusă de Președintele Republicii Moldova.