Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Comemorarea regizorului moldovean Emil Loteanu

La data de 06 noiembrie a.c., cu ocazia împlinirii a 82 de ani de la nașterea renumitului regizor moldovean Emil Loteanu, colectivul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a depus flori la monumentul maestrului, la Cimitirul Vaganikovskoe din or. Moscova.

În discursul său, Ambasadorul Andrei Neguța a vorbit despre viața și activitatea renumitului regizor, amintind, în același timp, despre prestația și talentul acestuia în calitate de poet, scriitor, scenarist, și nu în ultimul rând, actor moldovean. Șeful misiunii a menționat faptul că, este de datoria noastră să păstrăm vie memoria marelui Loteanu.

Svetlana Toma, Artist al Poporului în Republica Moldova, Artist Emerit al Federației Ruse, prezentă la eveniment, a mulțumit regizorului pentru rolul său în filmul “ O șatră urcă la cer” , totodată aducând cuvinte de recunoștință Ambasadei pentru atitudinea sa către Emil Loteanu.