Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Vizita Președintelui Republicii Moldova în Federația Rusă

În perioada 30.10 - 01.11.2018 a.c., la Moscova, la invitația Președintelui Federației Ruse, a avut loc vizita oficială a Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.

La întrevederea de la Kremlin cu Vladimir Putin au fost discutate subiectele privind cooperarea moldo - rusă în domeniul comerțului, economiei și cel umanitar, precum și interacțiunea țărilor pe arena internațională. Președintele Dodon, la fel, a avut o întrevedere cu Dmitrii Kozak, Vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, Reprezentantul Special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial - economice cu Republica Moldova; a purtat discuții cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, a vizitat Universitatea de Stat din Moscova „M.V. Lomonosov”, unde a avut o întrevedere cu rectorul Universității Viktor Sadovnicii și a ținut un discurs în fața studenților și a profesorilor, a oferit un interviu agenției „ТАСС” și a susținut o conferință de presă la agenția „Россия сегодня”.

Pe durata vizitei Președintele Moldovei a participat la prezentarea lotului de autospeciale „KAMAZ”, care prin Dispoziția Guvernului Federației Ruse va fi fabricat în număr de 12 unități și vor fi utilizate întru necesitățile instituțiilor municipale din Republica Moldova, în scopul oferirii asistenței umanitare în sumă de 100 mln. ruble rusești.

Șeful Statului a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut în grădina Aleksandrovskii din Kremlin.

Din componența delegației a făcut parte și Ambasadorul Andrei Neguța. Diplomații Ambasadei au oferit asistență protocolară delegației condusă de Președintele Republicii Moldova.