Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Comemorarea a 345 de ani de la nașterea Domnitorului Moldovei Dimitrie Cantemir

La data de 26 octombrie 2018, cu ocazia împlinirii a 345 de ani de la naşterea Domnitorului Moldovei Dimitrie Cantemir, Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă a desfășurat ceremonia comemorativa de depunere de flori la monumentul Domnitorului Moldovei Dimitrie Cantemir, instalat pe teritoriul Complexului istorico-arhitectural «Țarițâno».

La eveniment au participat reprezentanți ai comunității moldovenești din orașul Moscova, reprezentanți ai complexului istorico-arhitectural «Țarițâno», colectivul Ambasadei, precum și alte persoane care au manifestat interes.

În discursul susținut cu această ocazie, Ambasadorul Andrei Neguța a vorbit despre viața și activitatea Domnitorului Moldovei Dimitrie Cantemir, menționând totodată prestaţia acestuia în calitate de savant, istoric, muzicolog, literat şi filosof.

Printre ceilalţi vorbitori s-au numărat Directorul-adjunct al Complexului istorico-arhitectural «Țarițâno» Camilea Baidilikina şi sculptorul Constantin Constantinov - autorul monumentului Domnitorului Moldovei Dimitrie Cantemir, instalat cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, a Guvernului orașului Moscova și a Congresului Diasporelor Moldovenești în anul 2014.