Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Comunicat de presă

La 07 septembrie curent comunitatea moldovenilor din orașul Tula «Centrul moldovenesc» ai căror lideri sunt Oleg ȘEPTELUTI și Vasile EFROS, orginari din Republica Moldova, au organizat festivalul cultural «Bucuria» consacrat sărbătorilor naționale de la finele lunii august și promovării valorilor culturale moldovenești în Federația Rusă.

La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului regiunii Tula și ai Dumei regionale, conducători și reprezentanți ai diasporelor din regiunea Tula, oaspeți și invitați.

Un cuvînt de salut în fața audienței a fost prezentat de Eduard MELNIC, Ministru-consilier al Ambasadei care a dat citire adresei din partea Președintelui Republicii Moldova dlui Igor DODON organizatorilor festivalului și reprezentanților diasporei moldovenești din regiunea Tula.

Oficialii regiunii Tula prezenți la eveniment au remarcat necesitatea promovării multitudinii culturale în societatea polietnică din FR.

În fața publicului au evoluat colective artistice ale diasporei modovenești din Tula și alte regiuni ale FR, precum și intrepreți și colective artistice ale altor diaspore din regiune. Cu un recital aparte a evoluat cunoscutul compozitor și interpret Victor PELENEAGRĂ.

Evenimentul cultural din or.Tula se înscrie în lista acțiunilor pregătite și prezentate de diaspora moldoveneasca din FR cu ocazia sărbătorilor naționale din RM.