Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Vizita Ambasadorului Republicii Moldova în orașul Kursk

La 8 și 9 iunie curent, la invitația Guvernatorului regiunii Kursk, Ambasadorul Andrei Neguța a participat la Forumul Economic din Rusia Centrală și la Iarmarocul de la Kursk. Din delegația Moldovei au mai făcut parte Deputatul Parlamentului Adrian Lebedinski, Președinții raioanelor Ocnița și Basarabeasca Vasilii Romaniuc și Petr Pușcari, Directorul Institutului de pedologie în num. N.Dimo Iurie Moșoi, oameni de afaceri, conducerea diasporei moldovenești din regiune.

A.Neguța a avut alocuțiuni la deschiderea Forumului și a Iarmarocului, la întîlnirea guvernatorului cu conducătorii delegațiilor străine, în cadrul ”mesei rotunde” a membrilor delegației moldovenești cu conducătorii comitetelor administrației regiunii Kursk.

Guvernatorul Alexandr Mihailov a constatat, că ”e plăcut să vedem printre participanții permanenți delegațiile mari din Belarus, Vietnam, Moldova care demonstrează exponate numeroase” (expoziția Moldovei a fost asigurată de către raionul Ocnița).

În timpul aflării la Kursk, Ambasadorul Neguța a avut întrevederi, discuții cu Guvernatorul Alexandr Mihailov; Președintele comitetului pentru relații externe Svetlana Doroș; Vicepreședintele Dumei regionale Vladimir Ivanov; Președintele Camerei regionale de Comerț Victor Grebennikov; Deputatul Dumei de Stat al Federației Ruse Victor Karamîșev; membrul Consiliului Federației Vitalii Bogdanov; conducătorii raioanelor Kurceatov și Jeleznogorsk din regiunea Kursk, care au semnate cu raioanele Basarabeasca și Ocnița Acorduri de colaborare, cu alte persoane.