Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Vizita în regiunea Vladimir

La 11 mai a.c. Ambasadorul Republicii Moldova Andrei Neguța a efectuat o vizită în regiunea Vladimir.

Împreună cu Președintele raionului Dubăsari, Republica Moldova, Grigore Policinschi, Ambasadorul Neguța s-a întâlnit cu Guvernatorul regiunii Vladimir, Svetlana Orlova, în cadrul căreia au fost discutate aspectele cooperării dintre Republica Moldova și regiune, dezvoltarea relațiilor intermunicipale între regiune și raioanele din Republica Moldova (economie, cultură, turism, sport, tineret și alte domenii).

În orașul Sobinsk, delegația Republicii Moldova și administrației raionale a udat "Grădina Victoriei", plantată în 2017, iar acum completată cu noi puieți de viță de vie din Moldova şi vişin din regiunea Vladimir. În Casa de Cultură a orașului a avut loc o întâlnire cu locuitorii orașului și a raionului și un concert cu participarea artiștilor din Republica Moldova și a raionului Sobinsk din regiunea Vladimir.

Delegația Moldovei a vizitat muzeul memorial din satul Orehovo, care a fost fondat de geniul științei mondiale, considerat "părintele aviației ruse" Nikolai Jukovski, precum și ”Grădina Patriarhală” din orașul Vladimir.

Vizita Ambasadorului Republicii Moldova a coincis cu ultima zi de lucru în regiunea Vladimir a delegației din raionul Dubăsari, Republica Moldova, care în perioada 7 - 11 mai curent s-a familiarizat cu principiile de bază ale activității serviciilor municipale, a desfășurat concerte, a studiat implementarea Acordului de cooperare între raionul Dubăsari și raionul Sobinsk din regiunea Vladimir.

Delegația din Moldova a fost însoțită de Alexandru Razov, Șeful Administrației raionale Sobinsk.