Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Vizita de lucru a Ambasadorului Andrei Neguţa în regiunea Kursk

În perioada 29 - 30 martie 2018, Ambasadorul Republicii Moldova Andrei Neguţa a efectuat o vizită de lucru în regiunea Kursk, fiind însoțit de secretarul II al Ambasadei, Tatiana Tanasoglo. Vizita a inclus întâlniri oficiale cu conducerea regiunii, reprezentanți ai Dumei regionale, lideri ai asociațiilor obștești ale moldovenilor din Rusia, precum și participarea la sărbătoarea anuală de primăvară "Mărțișor", organizată de către asociația moldovenilor din regiunea Kursk "Comunitatea de moldoveni".

La 29 martie Ambasadorul Andrei Neguţa a avut o întâlnire oficială cu guvernatorul regiunii Kursk Alexandr Mihailov, la care părțile au discutat despre cooperarea Republicii Moldova și regiunea Kursk în domeniile economice și umanitare. Mulțumind pentru primirea și susținerea diasporei moldovenești din regiune, Ambasadorul a remarcat dinamica pozitivă în dezvoltarea relațiilor la nivelul raioanelor Ocniţa şi Basarabeasca din Moldova, înfrăţite cu raioanele Zheleznogorsk și Kurchatov din regiunea Kursk, delegațiile cărora au sosit în centrul regional pentru semnarea acordurilor de cooperare și participare la evenimentele culturale, organizate de diaspora moldovenească. De asemenea, delegația moldovenească sa întâlnit cu vice-guvernatorul regiunii menţionate Krivolapov A., președintele Comitetului de administrație al regiunii Kursk pentru dezvoltarea relațiilor externe, Doroș S. și vicepreședintele Dumei regionale Kichigin A.

La 30 martie Ambasadorul a participat la congresul anual al liderilor asociațiilor naționale moldovenești din Rusia "Baștina". În acest an participanţi la congres au fost reprezentanții organizațiilor obşteşti din 20 de regiuni ale Rusiei, de la Sakhalin până la Murmansk. Principalul subiect de discuție a fost posibila creare a organizaţiei comune a diasporei moldovenești din regiune. Astfel, a fost pus pe ordinea de zi aprobarea statutului organizaţiei “Baştina”, precum și aderarea la aceasta a noilor organizații publice create în regiunile din Federaţia Rusă, care se află în proces de înregistrare legală.

În cadrul vizitei, reprezentanții Moldovei au participat la festivitățile din orașele Kurchatov și Kursk cu prilejul sărbătorii internaționale de primăvară "Mărțișor", la care au participat echipe din orașele Ocnița și Drochia, oferind publicului o atmosferă de neuitat din cultura moldovenească.

De asemenea, delegația moldovenească a participat la ceremonia de depunere de flori la complexul memorial "Kurskaya Duga".