Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

O seară dedicată sărbătorii ”Mărtișor” a fost organizată în cadrul Ambasadei

La 2 martie 2018, la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă s-a sărbătorit ”Mărțișorul” care simbolizează sosirea primăverii. La eveniment au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, reprezentanți ai corpului diplomatic, membri ai diasporei moldovenești din Moscova, studenții moldoveni care studiază în Federația Rusă, precum și colectivul Ambasadei.

Însărcinatul cu Afaceri a.i al Republicii Moldova în Federația Rusă, Eduard Melnic, a salutat invitații și i-a felicitat cu ocazia sărbătorii, reamintind celor prezenți importanța festivalului internațional ”Mărțișor” în țara noastră. Diplomatul a menționat cu mândrie că, în decembrie anului trecut, ”Mărțișorul” a fost inclus în lista de capodopere ale patrimoniului cultural UNESCO. Comitetul Interguvernamental al organizației a aprobat la 6 decembrie 2017 dosarul multinațional „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie” depus de Republica Moldova, România și Bulgaria, ce reprezintă un pas important în promovarea culturii noastre pe plan național și internațional.

Programul cultural al seratei a fost completat de talentații studenți moldoveni ai universităților din Moscova, Zaicenko Alisa si Iacub Diana, dar și de cântăreața, pianista, actrița de musicaluri, autorul multor cântece, originară din Republica Moldova - Olga Varvus.