Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Întâlnirea Ambasadorului A.Neguța cu studenții moldoveni, care își fac studiile la Universitatea Națională de Cercetare Școala superioară de economie

La 18 decembrie 2017, la invitația conducerii Școlii superioare de economie, Ambasadorul Andrei Neguța s-a întâlnit cu studenții moldoveni, care își fac studiile la această universitate. Întâlnirea a avut loc în incinta universității, la care au participat studenți, reprezentanți ai administrației instituției menționate, Secretarul II al Ambasadei - Tatiana Tanasoglo și directorul al ORO ”Centrul pentru Susținerea și Consolidarea Tinerilor Moldoveni din Federația Rusă” - Olga Cebotari.

În ajunul întâlnirii cu studenți, Andrei Neguța a avut discuții cu prorectorul Școlii superioare de economie Ivan Prostakov, pe parcursul căreia au abordat problemele cu care se confruntă studenții moldoveni, perspectivele de consolidare a cooperării cu Ambasada, precum și cu instituțiile de învățământ din Republica Moldova, concentrându-se nu numai pe schimbul de studenți, precum și pe dezvoltarea bilaterală profesională a cadrelor didactice.

În continuare, șeful misiunii diplomatice s-a întâlnit cu studenții moldoveni din Școala superioară de economie din Moscova, precum și cu câțiva studenți ai filialei din St. Petersburg a Universității, printr-o videoconferință. După o scurtă introducere în situația politică, socială și economică din Republica Moldova, A. Neguța a răspuns la numeroase întrebări din partea studenților. Principalele teme în care erau interesați tinerii au fost: politica și relațiile internaționale, chestiunile legate de cetățenie și evidența migrației în Federația Rusă, formarea profesională și acordarea sprijinului studenților moldoveni, care își fac studiile în instituțiile superioare din Rusia.