Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utileCentrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Inaugurarea Centrului moldovenesc cultural-educațional ”Plai” din Rusia

Joi, la 05 octombrie 2017, la inițiativa autonomiei național-culturale a moldovenilor și OAN «Правозащитник» (Director – L.Korsun) cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a avut loc inaugurarea oficială a Centrului moldovenesc cultural-educațional ”Plai” din Rusia, care a deschis ușile sale pentru toți doritorii încă în luna august anului curent. Evenimentul a avut loc în incinta Ambasadei și a fost dedicat Zilei internaționale a profesorului, la care au participat fondatori, profesori și elevi ai centrului respectiv, colaboratori ai Ambasadei, precum și unii reprezentanți ai diasporei moldovenești din Moscova.

Salutând pe cei prezenți, Ambasadorul A.Neguța a adresat profesorilor din sală un mesaj de felicitare, dorindu-le tuturor succese și realizări în activitatea pe care o desfășoară, totodată mulțumindu-le pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii.

În cadrul evenimentului elevii centrului moldovenesc, au demonstrat publicului nivelul de cunoaştere a limbii de stat, rezultat obținut pe parcursul numai a câteva luni de studii, prezentând o compoziție muzical-literară din poezii și cântece moldovenești.

La finalul evenimentului toți copii au primit în dar cîte un abecedar „Albinuța” scris de Grigore Vieru. Cărțile au fost distribuite misiunii diplomatice de către Biroului relații cu diaspora al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, acțiune destinată copiilor născuți în afara hotarelor.