Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utileCentrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Deplasarea dlui A. Neguța în satul Ulitkino

La 4 august curent Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța și soția sa au efectuat o vizită în satul Ulitkino raionul Shchelkovsk regiunea Moscova. În biserica locală, sfințită în 1748, în numele Sfintei Maria Magdalena, care a fost construită de principesa Maria Cantemir, fiica Domnitorului moldovean Dimitrie Cantemir, care sub protecția lui Petru cel Mare a plecat împreună cu familia în Rusia, ulterior, ocupând un loc de cinste în paginile istoriei Rusiei, Șeful misiunii moldovenești a participat la Liturghie şi procesiune. În discursul său, ambasadorul i-a salutat și felicitat cu sărbătoarea pe cei prezenți, subliniind importanța menținerii relaţiilor de prietenie și colaborare, care durează de-a lungul veacurilor între popoarele țărilor noastre. Totodată, diplomatul i-a adus mulțumiri și dlui Constantin Constantinov, renumitului sculptor, membrului uniunii artiştilor plastici din Republica Moldova și Federația Rusă, pentru crearea bustului Mariei Cantemir, coordonarea ajutorului privind fabricarea și donarea bisericii Sfintei Maria Magdalena din satul Ulitkino a 8 clopote din bronz, precum și depunerea eforturilor în instalarea acestora, asigurarea bisericii cu icoane și alte articole bisericești.

În final Ambasadorul A.Neguța și C.Constantinov au discutat cu stareţul bisericii Maria Magdalena, preotul Andrei Puganov privind continuarea bunelor relații.

Delegația moldovenească a depus flori la bustul Mariei Cantemir, instalat în curtea bisericii.