Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utileCentrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

La Ambasada a avut loc un seminar cu genericul: ”Drepturile și obligațiunile migrantului în Federația Rusă”

La 01 august curent în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, la inițiativa conducătorului organizației necomerciale autonome Centrul pentru protecția drepturilor migranților ”Правозащитник” Ludmila Korsun, a avut loc un seminar cu genericul: ”Drepturile și obligațiile migrantului în Federația Rusă”.

În debutul evenimentului Ambasadorul Andrei Neguța a salutat oaspeții, a menționat importanța lui și a dorit succese participanților. A.Neguța a abordat unele aspecte legate de recenta modificare a legislației în domeniul sistemului electoral al Republicii Moldova; deschiderea consulatelor generale și a celor onorifice în Federația Rusă, fapt care va permite accesul mai larg a cetățenilor moldoveni, care se află pe teritoriul FR, pentru asistență consulară, precum și tendințele cooperării autorităților moldovenești cu diaspora din străinătate.

În cadrul seminarului au fost făcute prezentări de către consultanți în domeniul dreptului civil și antreprenorial, concentrându-se asupra drepturile și responsabilitățile migranților, precum și posibilitățile de a înființa afaceri proprii pe teritoriul Federației Ruse.

La finele seminarului, participanții au făcut un schimb de opinii în domeniul, precum și au adresat întrebări reprezentanților Ministerului afacerilor interne al FR, Departamentului muncii al or.Moscova, Departamentului sănătății al or.Moscova, invitați la eveniment.

Remarcă: seminarul a avut loc în cadrul proiectului ”Fii independentă” al programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, programului Abilitarea femeilor din diasporă, în colaborarea cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Misiunea în Moldova, care se finanțează de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).