Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile


Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţile Ambasadei

Întrevederea Ambasadorului D.Braghiş cu Secretarul de Stat, Viceministru al Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, G.Karasin

La 17 februarie 2017, Ambasadorul Dumitru Braghiş a avut o întrevedere cu Grigorii Karasin, Secretar de Stat, Viceministru al Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse.

În cadrul discuţiei interlocutorii au efectuat un schimb amplu de opinii privind stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor moldo-ruse. Discuţia a inclus subiectul viitoarelor contacte bilaterale, printre care vizita preconizată în Republica Moldova a Ministrului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, S.Lavrov, precum şi perioada desfăşurării rundei ordinare de consultări interministeriale la nivel de viceminiştri de externe la Chişinău.

Un subiect separat al discuțiilor a ținut de problematica transnistreană, în special evoluțiile din ultimul timp în cadrul negocierilor în formatul „5+2” și perspectivele acestora prin prisma priorităților președinției austriece în OSCE. Ambasadorul D.Braghiș a exprimat nedumerirea părții moldovenești abordând chestiunea ultimelor declarații ale unor parlamentari ruși privind acordarea simplificată a cetățeniei ruse locuitorilor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

De asemenea, cei doi oficiali au trecut în revistă nivelul de realizare a înţelegerilor anterior convenite în cadrul vizitei oficiale a Preşedintelui Republicii Moldova în Federaţia Rusă. Tot aici, a fost pus în discuţie subiectul reglementării drepturilor asupra imobilelor diplomatice ale celor două ţări şi stabilite acţiunile comune în această direcţie.

Totodată, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea desfășurării unor acțiuni comune cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Tot astăzi, Ambasadorul D.Braghiş a avut o întrevedere cu S.Gubarev, Ambasadorul cu misiuni speciale al MAE rus, în cadrul căreia a fost efectuat un schimb de informaţii pe marginea recentei vizite a diplomatului rus la Chişinău şi Tiraspol.