Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Ştiri din Moldova

Ambasadorul Mihov: „Intensificarea cooperării moldo-lituaniene este prioritatea mandatului meu”

Ambasadorul Mihov: „Intensificarea cooperării moldo-lituaniene este prioritatea mandatului meu”

14 mai 2018, Vilnius – Modalităţile de consolidare a relaţiilor moldo-lituaniene şi perspectivele intensificării cooperării bilaterale, parcursul european al ţării noastre şi alte subiecte de interes reciproc au fost discutate de către ambasadorul Republicii Moldova în Republica Lituania, Serghei Mihov, în cadrul întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la stadiul actual şi perspectivele de intensificare a cooperării bilaterale dintre ambele state, agenda de reforme a Guvernului de la Chişinău, precum şi realizarea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere RM-UE.

Totodată, cei doi oficiali au vorbit despre dialogul politic bilateral ascendent, dezvoltarea cooperării economice bilaterale, evoluția situației social-politice din Republica Moldova, inclusiv din perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare și a procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Cu acest prilej, ambasadorul Serghei Mihov a menţionat: „Exprim gratitudinea autorităților de la Chișinău pentru sprijinul Lituaniei în implementarea reformelor structurale și aş vrea să evidențiez că prioritatea mandatului meu este să consolidez relațiile de cooperare între ţările noastre în diverse domenii de interes reciproc”.

La rândul său, Ministrul Linkevičius a salutat eforturile depuse de autoritățile Republicii Moldova în vederea realizării agendei europene, reiterând disponibilitatea Guvernului lituanian de a sprijini în continuare Republica Moldova în parcursul său european, prin acordarea asistenţei şi expertizei necesare.