Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă

Secția Consulară a Ambasadei

Tel.: (+ 7 495) 628-10-50;
Tel.: (+ 7 495) 624-96-78.
E-mail: consul.moscova@mfa.md

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova: +7 929 964 9079.
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Linkuri utileCentrul de Apel Airmoldova E-services Registru Chamber

Ştiri din Moldova

Vizita de lucru la Varşovia a secretarului de stat Daniela Morari

Vizita de lucru la Varşovia a secretarului de stat Daniela Morari
La 4 decembrie curent, secretarul de stat în domeniul integrării europene, Daniela Morari a întreprins o vizită de lucru la Varşovia, la invitaţia viceministrului de externe al Republicii Polone, Bartosz Cichocki.

În cadrul vizitei au fost organizate consultări interministeriale bilaterale în domeniul integrării europene. Agenda discuţiilor a vizat rezultatele Summit-ului Parteneriatului Estic, evoluţiile dialogului Republica Moldova-Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere, precum şi aspecte ale cooperării bilaterale.

Referindu-se la rezultatele Summit-ului Parteneriatului Estic, oficialii au remarcat că acesta a constituit un cadru important pentru aprecierea realizărilor obţinute, dar şi pentru stabilirea unor  priorităţi de viitor care vor aduce rezultate tangibile cetăţenilor. Partea polonă a reconfirmat sprijinul său în eforturile Republicii Moldova de modernizare a ţării şi importanţa valorificării oportunităţilor Parteneriatului Estic.

De asemenea, părţile au convenit organizarea următoarei reuniuni a Forumului moldo-polon in domeniul integrării europene în primele luni ale anului viitor.

În marja consultărilor, oficialii au semnat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Polone privind angajarea la o muncă remunerată a membrilor de familie a membrului misiunii diplomatice sau oficiului consular. Documentul asigură desfăşurarea activităţii profesionale de menţinere şi perfecţionare a calificării din ţara de origine, prin încadrarea în câmpul muncii în ţara de reşedinţă, pe durata aflării în misiune.